1 Ağustos 2012 Çarşamba

İLK RÖPORTAJIM TAZE ANNE'DEN :))

"Annelik cesaretlendirdi. Bir gecede kararımı verdim!”

Her şeyi bir kenara bırakıp hayallerimin peşinden gitme cesaretini bulamıyordum kendimde. Gelen doğumla beraber evde geçirdiğim zaman anneliğin getirdiği üretkenlik ve cesaret beni tetikledi ve bir gecede kararımı verdim!


Hayat, doğru yer ve zamanda mutlaka kişiyi hayalleriyle karşı karşıya getiriyor. Geriye sadece cesaret etmek kalıyor :)
Çok uzun zamandır severek yapabileceğim ve üretebileceğim kendi işimi kurma hayallerim vardı ancak nerden başlayacağımı nasıl yapacağımı bilemiyordum ve açıkcası her şeyi bir kenara bırakıp hayallerimin peşinden gitme cesaretini bulamıyordum kendimde. Gelen doğumla beraber evde geçirdiğim zaman anneliğin getirdiği üretkenlik ve cesaret ile beni tetikledi ve bir gecede kararımı vererek Parti Gezegeni‘ni yarattım. Bugüne kadar kendim ve arkadaşlarım için severek yaptığım parti süslemeleri ve malzemelerini bloğumda yayınlama kararı aldım. Hem uzun ve zor geçen lohusalık sendromundan kolaylıkla kurtulabilecek hem de hobimi işe dönüştürme fırsatını yakalayacaktım. Bu düşüncelerle nasıl olduğunu anlayamadan kendimi birden Parti Gezegeninin içinde buldum.
Yonca Demircioğlu kimdir?
Yonca 1978 İzmir doğumlu, işletme mezunu. 3,5 yıldır sevgilisi Atakan’ın eşi ve , 7,5 aydır kızı Nisan’ın annesi.
Yani gerçek bir Taze Anne  İş hayatına uzun yıllar farklı sektörler ve bölümlerde devam etti. En son hamile oluşu sebebiyle işine son verildikten sonra, her zaman hayalini kurduğu ama bir türlü cesaret edemediği kendi işini kurma hedefini gerçekleştirmek için ilk adım attı.

Parti Gezegeni farklı olarak neler sunuyor, yani sence ailelerin Parti Gezegeni’ni tercih etmesinin nedenleri neler olabilir?

.
Çünki tüm süslemeler el emeği göz nuru. İstenilen konsepte göre her şeyi dizayn ediyoruz. Tasarımları kişiye özel yapıyoruz. Ticari anlayıştan çok çok uzağız, samimi hizmet sunuyoruz. Hayatına renk verdiğimiz müşterilerimizle bir bakmışsınız arkadaş oluyoruz. Düşünüyorum da arkadaşlarımızın neredeyse büyük bir kısmını hazırladığımız doğum günü,  baby shower, diş buğdayı, düğün, nişan kına gibi organizayonlarda edinmişiz.
Parti Gezegeni ile ilgili hayalin nedir? Büyüyünce ne olsun, nasıl olsun Parti Gezegeni?
Parti gezegeni çok çok çok büyüsün, büyük büyük partiler versin. Tarzı olan şık tasarımlar yapmaya devam etsin. Herkesin aklında yer eden sevilen ve önem verilen bir marka olsun. Ve tabi hayatıma güzellik katan, uğur getiren ve gezegenime ilham veren kızım Nisan’ıma bırakabileceğim önemli bir değer olsun. Kuşaktan kuşağa, anne’den kıza bırakılan ölümsüz bir isim olsun 

Üreten anne olmak nasıl bir duygu?

Yeryüzündeki tüm anneler gibi bebeği olduktan sonra ömrünü ve tüm mesaisini bebeğine adamış annelerdenim.
Birşeyler üretmek ve meydana getirmek gerçekten harika bir duygu buna bir de annelik eklenince her şey daha bir anlamlı daha bir güzel oluyor sanıyorum .Çünkü yaptığınız tüm işte anne hassasiyeti ve mükemmelliyetçiliği devreye giriyor.  Bendeki üretkenliği tetikleyen tek şeyin annelik olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de zaten çok kutsal olduğuna inandığım anneliğin yeri gözümde daha da başka bir yer edinmiş oldu.


Yüreğimizi koyduğumuz işler...
Üretmek isteyen ama bir türlü cesaret edemeyen annelere neler önerirsin?
Mutlaka denesinler! Eminim ki eğer gerçekten istenir ve buna zaman ayırılırsa bir kadının hele hele zorluklarla mücadele yeteneği doğuştan bahşedilmiş annelerin yapamayacakları şey yok.  Hayat mutlaka doğru yer ve zamanda zaten mutlaka kişiyi hayalleriyle karşı karşıya getiriyor geriye sadece cesaret etmek ve sevgiyle üretmek kalıyor.

Yonca Demircioğlu

Parti Gezegeni